2014. nov 23.

Nem lehet megunni!

írta: AndiBobi//WheyHoLetsGo
Nem lehet megunni!

Én legalábbis nem tudok betelni a zabkásával. Egy cseppnyi fantáziával művészi és gasztronómiai remekeket lehet belőle alkotni, egészséges (gyúrós/diétás ha úgy akarom) és finom.

Amúgy nem terveztem zabkása receptet kirakni (mert ebben nem én vagyok a májer), de annyira kreatívnak érzem magam ezért az ötletemért, hogy úgy döntöttem, csak megosztom. Az ihlet onnan jött, hogy múltkor rúdtáncra menet beszaladtam a kínaiba (tudjátok ahol mindenóccó) és megláttam hogy van levendula virág. És akkor jött az isteni szikra. Kosárba be, rúdtánc óra, majd a saját zsenialitásomtól eltelve napokat vártam, hogy megvalósítsam az elképzelést. Csak azért kellett várni, mert munkanapokon reggel örülök, hogy 3 perc a kása, 1 perc a fehérjével összekeverni és szaladok is húzni az igát, nincs idő kísérletezni.

Egy adag tehát:

40g zabpelyhet (Lidl/Aldi apró szemű) felteszünk kétszeres vízzel főni és addig kutyuljuk, amíg kedvünkre valóan megszottyosodik.

28g bourbon vaníliás Nitro Pure Whey Gold (BioTech USA) fehérjével jól elkeverjük.

Ha van időnk meg célszerszámunk, kevés igazi bourbon vaníliát ráőrölhetünk, mert abból sohasem elég.

A tetejére pedig szórunk egy csipet (vagy kettő) szárított levendula virágot (én a kínaiban vettem, de a Google mindenkinek a barátja). Tudom, furcsán hangzik virágot enni, de ez is olyasmi, mint a fahéj, fantasztikus aromája van, íze nem igazán. De mégis csodálatos. :)

 Levendulás kása.jpg

Jajjjjjjdeszexi! És még finom is. :)

 

Előnyök:

A zabpehely (így a zabkása) remek forrása a ’jó’ szénhidrátnak, vasnak, illetve rostoknak, hosszan tartó teltségérzetet okoz. Számos vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz és 100%-ban természetes.

Az igazi vaníliában sok a vitamin és az ásványi anyag (már aki vödörszámra akarja rágcsálni a vanília babokat :D), enyhíti a szorongást és nem utolsó sorban serkenti a szexuális vágyat. ;)

A levendulának annyi jó tulajdonsága van, hogy sok is lenne itt felsorolni, de remek nyugtató, regeneráló és gyulladáscsökkentő hatásai vannak.

Egy ilyen kis tálkában van 258 kcal, 26 g szénhidrát, 26 g fehérje és 5 g zsír. Ez a bourbon vanília őrlemény és levendula virág nélkül, mert azokról nem találok sajnos releváns információt, de van egy olyan érzésem, hogy elenyésző a tápanyag tartalmuk, főleg ebben a mennyiségben. 

 

Kérek egy levendula ültetvényt! ^^

 

Legyen szép napotok!

 

-AndiBobi

Szólj hozzá

reggeli recept levendula zabkása andibobi