2015. feb 17.

Kalandozások zabkása témában: meggyes-mákos

írta: AnitaBobi//WheyHoLetsGo
Kalandozások zabkása témában: meggyes-mákos

Valamelyik nap a boltban a kedvenc részlegemen (magok) böngésztem, amikor beugrott ez az ötlet. Meggy és mák. Klasszikus kombó, zabkásában még nem próbáltam, izgalmasan hangzott. Alig vártam, hogy hazaérjek. :)

Volt még otthon egy üveg anyukám által elrakott natúr magozott meggy, annak is elérkezett az ideje. Tehát jöjjön a kása, utána pedig egy kis info a mákról, mert a mák bizony értékes tápanyagok forrása.

1499614_417089431792290_784694562068034976_n.jpg

2 adag kásához:

80 g zabpehely

40 g vaníliás protein (Builder Basic Whey)

50 g darált mák

6 deci víz (nálam egy része a meggy leve volt, attól kapta a színét a kása)

csipet só

100 g meggy

A száraz hozzávalókat összekeverjük majd részenként hozzáadjuk a folyadékot. Alágyújtunk, felfőzzük, a végén beledobjuk a meggyet is, pár darabot hagyunk a tetejére. Ennyi. Egyszerű és nagyszerű. Ha emberek között kívánjuk elfogyasztani, készítsünk be fogkefét is, de ez a legnagyobb baj vele. :)

1 adagban 379 kalória van, ebből 23 g fehérje, 39 g szénhidrát és 12 g zsír.

És miért jó nekünk a mák?

Először is, a mák majdnem fele olaj, ami az olívaolajhoz képest kb háromszor annyi E-vitamint tartalmaz. Ezen kívül B1-, B2- és B6-vitaminforrás, valamint kalciumot, vasat, magnéziumot és káliumot tartalmaz, többek között. A mák görcsoldó, béltisztító, vérnyomáscsökkentő, nyugtató hatású, és növelheti a szellemi teljesítőképességünket is, ezen kívül lassítja az öregedési folyamatokat. Annyira jól hangzik, hogy szerintem én ezek után mákon fogok élni. :) Használjátok Ti is gyakran a mákot, de legyen nálatok fogkefe! :)

 

A facebookon is várunk szeretettel!

 

Szólj hozzá

meggy reggeli mák recept zabpehely zabkása