2015. már 09.

Motiváló – Nyúlj a nyúlcipőért!

írta: MazsiBobi//WheyHoLetsGo
Motiváló – Nyúlj a nyúlcipőért!

Ha elfogyott a lendületed, motivációra van szükséged, hogy a téli álom lustaság után nekikezdj a sportolásnak, vagy csak szeretnél valami olyat olvasni, aminek minden egyes szava emberi, akkor tiszta szívvel ajánlom ezt a könyvet.

Minden sportoló – csinálja hobbiból vagy versenyszerűen – életében eljön a pillanat, amikor egyszerűen nincs kedve folytatni és kész. Fáj, fárasztó, nem akarom és pont! Ha átmeneti elkedvtelenedésről van szó, akkor elég egy kis lökés, hogy új erőre kapjunk. Erre nagyon jók a motiváló instagramos képek, de megadhatja a kezdő lökést egy olyan olvasmány is, mint Murakami könyve. 

run.jpg

Murakami Haruki neve ismerős lehet az olvasóközönségnek. Ő írta a Norvég erdőt vagy a Birkakergető nagy kalandot. A Miről beszélek, amikor futásról beszélek? (Nem kötelező szenvedni) kilóg a sorból, tisztán önéletrajzi könyv. Még én is kicsit meglepődtem -aki nagyon szeretek futni, mert élvezem a futás, úszás, vagy akármi más monotóniáját-, hogy hogy lehet egy futásról szóló könyv ennyire izgalmas és magával ragadó. Elmeséli, hogyan és miért kezdett el rendszeresen futni. Hogyan készült fel számos maratonjára, majd később triatlonjára. Milyen módszerekkel küzdötte le a félelmeit és fájdalmait, és miként békélt meg az idő múlásával. Akik gyűlölik is a futást, még azok is beismerték, hogy kicsit megjött a kedvük hozzá a könyv elolvasása után.

murakami_haruki_konyv.jpg

Végül az egyik kedvenc idézetem a könyvből, ami jól összefoglalja számomra, hogy a sport miért az életem része, és miért elkerülhetetlen, hogy a sportoló ember kiegyensúlyozott legyen. A sport és az arról való elmélkedés egyszerűen megteremti a kapcsolatot elme és test között. Ezek együtt pedig legyőzhetetlenek. ;)

 „Az izmaim pont olyan makacsak, mint én magam, vagy talán makacsabbak. Emlékeznek és tűrnek. Valamennyire fejlődőképesek is. Kompromisszumot azonban nem kötnek. Kivételeket se tesznek. De hát ez az én testem. Az én korlátokkal és tendenciákkal bíró testem. Az a helyzet vele, mint az arcommal meg a képességeimmel: talán nem mindenben való a kedvemre, de nincs belőle másik, úgyhogy muszáj vele beérnem.”

Kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá

ajánló sport könyv gondolatok motiváció mozgás mazsibobi