2015. már 19.

Zöldséges túró

írta: AnitaBobi//WheyHoLetsGo
Zöldséges túró

Részemről mostanában nem szoktam túlbonyolítani a főzést, ha áll-leejtős receptekre vágytok, akkor figyeljétek Juli Diéta Deluxe sorozatát. Amit most készítettem, az is pofon egyszerű, Juli szerint már-már retró, de az meg divat, szóval íme egy régi kedvencem, amiről rájöttem, hogy tulajdonképpen a mostani életembe is tökéletesen passzol.

zoldseges_turo_1.jpg

Zöldséges túró. Gondolkoztam valami csili-vili néven, de mivel egy hullámcsat egyszerűségű ételről van szó, minek bonyolítanám?! :) És a szót sem szaporítom, tehát:

  • 500 g sovány túró
  • 2 dl natúr joghurt (itt: 1,4%-os)
  • 1 zacskó zselatin (a nagyobbik zacskós)
  • Színes zöldségek ízlés szerint (itt: hagyma, uborka, kápia)
  • Só - bors (és egyéb fűszerek szintén ízlés szerint)

A legmelósabb része az egésznek az, hogy a zöldségeket egyforma NAGYON APRÓ kockákra kell vágni. Utána nincs más dolgunk, mint a zöldségeket összekeverni a túróval és a fűszerekkel, a joghurtban kis lángon fellangyosítva feloldani a zselatint. Utána alapos kevergetés közben belekeverni a túróba, és gyakorlatilag kész. A túró ne legyen hideg, mert a zselatin becsomósodhat ha hirtelen lehűl, úgy meg nem túl izgi. A keveréket ezután egy szimpatikus szilikonformába öntjük, majd éjszakára (de lehetőleg pár órára mindenképp) a hűtőbe küldjük. Végül már csak szurkolni kell neki, hogy szépen ki is jöjjön az edényből. Ez most sima só-bors fűszerezésű, de az a szép benne, hogy bármit tehetünk hozzá. Lehet kőrözöttesebbre venni a figurát. Vagy akár édesre, gyümölcsökkel, bár az már egy másik történet.

Ez így (zöldségek nélkül) 496 kalória / 89 g fehérje, 4 g zsír és 28 g szénhidrát.

Whey ho let's go facebook oldalunk is van, várunk szeretettel! :)

Szólj hozzá

recept túró zöldség