2014. dec 11.

Igazából Karácsony

írta: AndiBobi//WheyHoLetsGo
Igazából Karácsony

Menthetetlenül közeledik a karácsony és vele együtt az evészet. Ez az az időszak amikor mindenki rohan, sanszosan elmaradnak edzések és bizony, be-be csúszik egy kis csoki, süti, stb. Nincs is ezzel baj, hiszen a december nem a szigor hónapja, ezzel még a legkeményebb diéta guruk is egyet értenek. Ez nem azt jelenti, hogy az eddigi önkontrollt és kemény munkát a lehető legnagyobb vehemenciával kell elengedni a kuka fölött, de amikor az emberek teljes szívükből adnak (a Mikulás telepakolja a csizmát, anyuka és nagymama szívüket-lelküket kitéve sütnek-főznek), akkor nem csak az ízlelőbimbóknak, de a léleknek is jól esik elfogadni és kicsit lazítani az amúgy akár spártai elveken.

banoffee_pie_love_actually_1.png

Ezzel együtt persze érkeznek a karácsonyi hangulatú filmek is (amik mellé hajlamos az ember csempészni egy kis nasit). Nekem ilyenek a Bridget Jones filmek és az Igazából Szerelem. Ezt a kihívást a DailyHiit / BodyRock egyik bloggere osztotta meg Facebook-on és mivel ez a film amúgy is nagyon közel áll a szívemhez, a kihívás maga pedig aranyos, ezzel fogom feldobni az ünnepek előtti edzésprogramot.

Igazából Szerelem filmes kihívás

Ha családdal / barátokkal / kedvesünkkel néznénk a filmet, kérjük meg őket, hogy kezükben az alábbi listával segítsenek, épp melyik gyakorlat következik. Kifejezetten szórakoztató program lehet. :)

Íme a feladatok lefordítva:

  • Ha elhangzik a szerelem/szeretet szó > 5 guggolásból felugrás
  • Valahányszor elhangzik az igazából szó > 5 szumó guggolás (széles terpesz, kifelé néző lábfejek)
  • Amikor meghallod a „Christmas Is All Around Me” c. átdolgozást > 10 fekvőtámasz
  • Jamie (Colin Firth) bármelyik szánalmas kommunikációs próbálkozásánál Aurelia-val > 10 biciklis hasprés (háton fekve, felváltva érintjük a jobb könyököt a bal térddel és fordítva)
  • Drámai zenéknél > 10 superman (plank kéztámaszból ellentétes láb és kéz emelése egyenes törzzsel)
  • Ha két sztori szála keresztezi egymást > 10 kereszt hegymászó (plank kéztartásból a térdeket felváltva az ellenkező könyökhöz érintjük)
  • Valahányszor Natalie túlsúlyát említi valaki > 20 másodperc plank kitartás egy kézen oldalt (mindkét oldalra)
  • Amikor csörög Sarah mobilja > 10 gyémánt fekvőtámasz (a kezeinket a mellkasunk alatt egymás mellé helyezzük, hogy a hüvely- és mutatóujjaink egy gyémántot formáljanak, így végezzük a fekvőtámaszt)
  • Ha felpofoznád Mia-t (flörtölő titkárnő) > 10 ’popónrúgás’ (helyben futás/sarokemelés melynek során a sarkad érinti a fenekedet)
  • Valahányszor meglátsz egy garbó nyakú felsőt > 30 másodperc helyben futás térdemeléssel
  • Bármilyen vicces megjegyzésnél a betlehemes játék kapcsán > 10 ’russian twists’ (bocsánat, ezt nem tudom lefordítani: leülsz a földre, enyhén hátradöntöd a törzsed hogy érezd, dolgozik a hasad, a lábad kicsit elemeled a földtől és törzsből fordulsz jobbra-balra, összekulcsolt kezeidet (vagy bármi súlyt) a földhöz érintve mindkét oldalon)
  • Ha Sarah kimondja ’Karl’ nevét > 10 hegymászó (lásd feljebb, csak a térdeket azonos oldali könyökhöz érintjük)
  • Amikor Sam már szinte túl cuki >30 másodperc híd (nem a hagyományos értelemben vett híd, hanem a plank kitartás fordítottja, tehát ülünk a földön, a lábunk nyújtva és a vállunk alatt nyújtott karral eltartjuk magunkat a földtől, a testünk egyenes vonalat képez)
  • Valahányszor Billy szidja a managerét > 10 sarokemelés (egyenesen állva sarkunkat felemeljük, a vádlinknak kell feszülnie)

 

Ezzel még akár a film közbeni nassolást is ki lehet védeni. 

Bemelegítés gyanánt a film előtt én biztos a Pointer Sisters „Jump (For My Love)” című számára fogok ugrabugrálni. :)

Jó ünnepi készülődést kívánok mindenkinek!

 

-AndiBobi

Szólj hozzá

film edzés karácsony kihívás andibobi