Fehérjedús répatorta
Gyúrós nyusziknak Húsvétra
A répatorta egy bármikor bevethető süti. Karácsonykor a fűszerezése miatt, Húsvétkor, mert répából van. Az meg olyan nyuszis. És amúgy meg bármikor máskor az évben, mert finom és mert egészséges. Ez a verzió különösen. Sok benne a rost, és fehérjével is fel van turbózva. Imádom reggelire nagy adag narancsos-vaníliás krémmel.
Hozzávalók a süteményhez:
300 g reszelt sárgarépa
2 tojás
0,8-1 dl víz, narancs leve vagy tej
70 g apró szemű zabpehely
30 g teljes kiőrlésű liszt
60 g vaníliás protein
20 g darált dió vagy mogyoró vagy mandula
fél csomag sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, őrölt gyömbér
édesítés ízlés szerint eritrittel, sztíviával, de mivel a protein édes, akár el is hagyható
Hozzávalók a narancsos túrókrémhez:
150 g sovány krémes túró
vanília
fél narancs héja
folyékony édesítő
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd tetszőleges (lehetőleg szilikonos) formába öntjük és 180 fokon megsütjük. A sütési idő függ attól, hogy több kisebb, vagy egy nagyobb formát használunk-e. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, tűpróbával ellenőrizzük.
Krém nélkül, három részre osztva egy adag:
333 kcal / 33 g szénhidrát / 25 g fehérje / 12 g zsír
Narancsos krém egy adagja (0%-os, sovány túróból készítve):
36 kcal / 2 g szénhidrát / 6 g fehérje / 0 g zsír