Tavaszi csirkefasírt mozzarellával
Még tart a világ egyik legjobb dolga (az eper- és a spárgaszezon után), a medvehagymaszezon. Tele a net jobbnál jobb recepttel, de sajnos az olyan isteni dolgok, mint a medvehagymás pogácsa tiltólistásak csak mértékkel fogyaszthatóak, ezért ki kellett találnom valami olyat, ami bűntudat nélkül tolható befelé. Mivel darált csirkemellet nem nagyon lehet kapni, szükség van hozzá egy aprítóra, de más trükk nincs a dologban.
Hozzávalók:
300 g csirkemell
25 g apró szemű zabpehely
1 tojás
egy nagyobb sárgarépa finomra lereszelve
fél csokor medvehagyma felaprítva (szezonon kívül snidling, újhagyma)
só
bors
fokhagyma
mozzarella golyó (nekem ebből 12 golyó lett, tehát 12 darab)
zabliszt, vagy másmilyen liszt a forgatáshoz
A csirkemellet az aprítóval ledaráljuk, majd kézzel beledogozzuk a többi hozzávalót. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és a zab megszívja magát. Ha ez letelt a masszából annyit veszünk, amennyivel kényelmesen be tudunk burkolni egy mozzarella golyót. Ehhez először kilapítjuk, a közepére tesszük a sajtot, majd szépen körbehajtogatjuk a masszát és szép gombócra formázzuk. Végül meghempergetjük a lisztben és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg elkezd szép színt kapni.
A teljes adag: 650 kcal / 25 g szénhidrát / 17 g zsír / 94 g fehérje.